دادخواست ورشکستگی چیست؟ و چگونه تنظیم می شود؟✔️ - وکیل ورشکستگی

    دادخواست-ورشکستگی
    useradmin
    ۲۱ دی ۱۴۰۰
    مقالات وکیل ورشکستگی
    1489 بازدید

    دادخواست ورشکستگی چیست ؟

    می دانیم که تنظیم صحیح و اصولی دادخواست ورشکستگی، یکی از مهم ترین اقداماتی است که در بدو کار می بایست با دقت فراوان انجام گردد.

    قبلا در قسمت های دیگر سایت گفته شد که تا زمانی که مساله ورشکستگی در قالب حکم دادگاه صادر نشود، هیچ گونه اعتبار و اثری ندارد.

    و تمامی مزایا  و معایب ورشکستگی از زمانی شروع می شود که رای ورشکستگی صادر شده باشد.

     


    از طریق شماره 09028777441  با وکیل ورشکستگی  در ارتباط باشید.


     

    اگر شما قصد دارید که دادخواست ورشکستگی بطرفیت یک تاجر مطرح نمائید و یا اینکه تاجری هستید که قصد دارید خود را ورشکسته اعلام کنید، این مقاله برای شماست.  پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

     

    تقدیم دادخواست ورشکستگی چه لزومی دارد؟

    می دانیم که هر ادعا تا زمانی که از طریق دادگاه صلاحیتدار به اثبات نرسیده و حکم قضایی برای آن صادر نشده باشد، اعتبار و اثری نخواهد داشت.

    از طرف دیگر باید گفت که برای شروع مراحل قضایی هر پرونده حقوقی، حتما می بایست دادخواست مربوطه تهیه و تنظیم و به دادگاه ارائه گردد.

    مراجع قضایی نیز فقط و فقط در خصوص همان خواسته هایی که در دادخواست مطرح شده،

    اظهار نظرخواهند نمود و نفیا یا اثباتا اقدام به صدور حکم خواهند کرد.

    لازم بذکر است که صدور حکم نیز منوط به انجام تحقیقات لازم و مکفی و بررسی ادله و مدارک طرفین و استماع دفاعیات ایشان است. مساله ورشکستگی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

    و برای آنکه این خواسته از سوی دادگاه مورد بررسی و حکم قرارگیرد، حتما می بایست در قالب « دادخواست حقوقی» به دادگاه صلاحیتدار تقدیم گردد.

    در غیر این صورت اساسا دادگاه با هیچ گونه تکلیفی مواجه نخواهد بود.

    پس تا اینجای کار، دانستیم که  اخذ حکم ورشکستگی منوط به  آن است که دادخواست مربوطه تهیه و تنظیم و به دادگاه ارائه شود. (نمونه دادخواست ورشکستگی)

     

     


    برای کسب اطلاعات بیشتر اینستاگرام ما را دنبال کنید.


     

    چه اشخاصی حق دارند دادخواست ورشکستگی را تقدیم نمایند؟؟؟

    وکیل خوب ورشکستگی در پاسخ به این سوال می گوید: بر اساس قانون آئین دادرسی مدنی، هر شخصی که در مساله ای ذینفع باشد، حق دادخواست دادن را خواهد داشت.

    به عبارت دیگر  اولین شرط اصلی و اساسی جهت تقدیم دادخواست، ذینفع بودن شخص خواهان است.

    از سوی دیگر  بر اساس قانون تجارت ایران، دادخواست ورشکستگی  می تواند از سوی 1- خود تاجر و هم توسط 2- هر یک از طلبکاران وی و نیز بوسیله 3- مدعی العموم (دادستان) مطرح شود.

     

    دادخواست-ورشکستگی

     

    تقدیم دادخواست ورشکستگی توسط خود تاجر

    قانونگذار شخص تاجر را مکلف نموده است که اگر چنانچه وضعیت مالی و اقتصادی او  دگرگون و نابسامان شد،

    ظرف 3 روز مراتب ورشکستگی و توقف خود را در قالب دادخواست به دادگاه صلاحیتدار اعلام نماید.

    این تکلیف به قدری دارای  اهمیت است که عدم انجام آن ممکن است به بازداشت تاجر ورشکسته نیز منتهی شود 

    صرفنظر از این تکلیف قانونی، در بسیاری از موارد، تجار به جهت وجود مزایای ورشکستگی، به این امر اقدام می نمایند تا از این طریق به محاسن آن دست پیدا کنند.

    جهت آشنایی بیشتر با مزایای اعلام ورشکستگی، می توانید به مقاله ای که در همین سایت منتشر شده مراجعه نمائید. (نمونه دادخواست ورشکستگی)

     


    بیشتر بخوانید: مزایا و معایب اعلام ورشکستگی


     

    تقدیم دادخواست ورشکستگی توسط هر یک از طلبکاران

    در پاره ای از موارد امکان دارد که خود تاجر علیرغم ایجاد ورشکستگی، هیچ گونه اقدامی در راستای اعلام آن به مراجع قضایی انجام نمی دهد.

    و حتی سعی وافر در مخفی نمودن این امر نیز می نماید و حتی تلاش می کند که از طرق مختلف من جمله استقراض از اشخاص و حتی دریافت تسهیلات از بانکها، وضعیت خود  را خوب و عالی و بهتر از همیشه جلوه دهد.

    خب در این صورت کاملا محرز است که هر گونه استقراض توسط وی، تنها بر میزان بدهکاری او اضافه میکند.

    و مابقی اموال او را از طریق عقد رهن و وکالت فروش و غیره مقید و محدود می کند.

    و با این وجود؛ و با بالا رفتن سطح بدهی، طلبکاران به قسمت کمتری از مطالبات خود نائل خواهند آمد.

    بنابراین قانونگذار چاره کار را در این دیده که هر یک از طلبکاران این حق را داشته باشند که با استناد به مدارک طلبشان و اثبات بدهی تاجر ورشکسته، دادخواستی را با موضوع ورشکستگی این تاجر، به دادگاه صلاحیتدار تقدیم نمایند.

    بنابراین یکی از اشخاصی که حق تقدیم چنین دادخواستی را دارد، هر یک از طلبکاران شخص تاجر می باشند.

     

    تقدیم دادخواست ورشکستگی توسط دادستان

    از آنجایی که یک تاجر ممکن است به اشخاص متعددی بدهی داشته باشد و تعداد طلبکاران وی بسیار زیاد باشد و حجم بدهی او نیز سنگین باشد،

    لذا مساله ورشکستگی تاجر، یک مساله صرفا شخصی نبوده و ممکن است که دارای ابعاد و تبعات اجتماعی باشد.

    از سوی دیگر امکان دارد که دربرخی موارد، خود تاجر به دلایل متعدد، از اعلام ورشکستگی اش به دادگاه خودداری نماید و همچنین تلاش نماید که اموال باقیمانده را حیف و میل نموده و یا به هر طریق و با تبانی، از دسترس طلبکاران خارج کند.

    تا از این رهگذر، حقوق بستانکاران که ممکن است مشتمل بر اشخاص متعددی باشند را مورد تضییع قرار دهد.

    بنابراین نظر به ابعاد وسیع اجتماعی و نیز اینکه مساله ورشکستگی یک تاجر ممکن است افراد زیادی را درگیر مسائل قضایی نماید؛

    قانونگذار این اجازه را به مدعی العموم(دادستان) که در واقع نماینده جامعه می باشد داده است که بتواند به مساله ورشکستگی یک تاجر ورود پیدا کند. (نمونه دادخواست ورشکستگی)

     

    دادخواست ورشکستگی را کجا باید ثبت کنیم؟

    در حال حاضر با راه اندازی دفاتر خدمات قضایی، می بایست کلیه دادخواستها بهمراه مدارک استنادی، به دفاتر خدمات قضایی ارائه گردد تا از طریق آن دفاتر و به صورت الکترونیکی به دادگاه صلاحیتدار ارسال گردد.

    در نظر داشته باشید که اگر احیانا محل اقامت شما، با محل دادگاه صلاحیتدار برای ورشکستگی در دو شهر متفاوت بود، نیازی نیست که حتما به دفاتر خدمات قضایی واقع در محل دادگاه مراجعه نمائید. و می توانید این دادخواست را در هر یک از دفاتر خدمات قضایی سرتاسر کشور به ثبت برسانید.

    دادخواست ورشکستگی

    در دادخواست ورشکستگی به چه مواردی استناد می شود ؟

    می دانیم که دادگاه ها در مواجهه با هر نوع دادخواست، مکلف اند که ابتدا نوع ادله ای که در دادخواست به آن اشاره شده است را مورد بررسی قرار دهند.

    قوت و ضعف این ادله و مدارک، نقش بسزایی را در سرنوشت پرونده خواهد داشت و حکم دادگاه؛ نتیجه مستقیمی با نوع ادله ابراز شده دارد.

    دادخواست ورشکستگی نیز از این قاعده مستثنی نیست. و شخص خواهان می بایست همان ادله ای که در راستای اثبات توقف می تواند موثر باشد را ارائه نماید. که ذیلا به برخی از این ادله اشاره میکنیم.

     

    1- نظریه کارشناسی

    وکیل خوب ورشکستگی در خصوص ادله اثبات کننده ورشکستگی این طور بیان می کند که: مهم ترین و اساسی ترین مدرکی که دادگاه ها با عنایت به آن، نسبت به مساله ورشکستگی اتخاذ تصمیم می نمایند، نظریه کارشناسی می باشد.

    با این توضیح که همانطور که قبلا نیز گفته شد تعریف قانونی از ورشکستگی این است که دیون و بدهی های تاجر ورشکسته، از دارایی های مثبت وی پیشی و سبقت گرفته باشد.

    خب پس طبیعی است که دادگاه برای بررسی این مساله و احراز وجود یا عدم وجود ورشکستگی، ناچارند که مراتب را به کارشناسان رسمی دادگسستری ارجاع نمایند.

    عمدتا کارشناسان متخصص در زمینه حسابداری و حسابرسی به این کار گماشته می شوند.

    دادگاه با صدورقرار ارجاع امر به کارشناس، به نامبردگان دستور می دهد که آخرین وضعیت مالی و اقتصادی تاجر را مورد بررسی قرار دهند

    و میزان بدهی های وی و منشا آن و میزان دارایی های بجا مانده از تاجر و میزان و ارزش آن را بررسی و طی نظریه کارشناسی به دادگاه اعلام نمایند. (نمونه دادخواست ورشکستگی)

     

    2- استعلام از مراجع قانونی

    برای اینکه دادگاه بتواند به مساله ورشکستگی ورود کند، در وهله اول باید تاجر بودن شخص را احراز نماید.

    این کار از طریق استعلام از مراجع مختلف مثل اتحادیه، صنف، بانکها، اتاق بازرگانی، ادارات امور مالیاتی؛ اداره ثبت شرکتها و غیره انجام می پذیرد.

     

    3- وجود آراء محکومیت قضایی وبرگه های اجرائیه

    یکی از مدارکی که می توان در راستای اثبات ورشکستگی به آن استناد نمود، دادنامه هایی است که سابقا در پرونده های دیگر صادر شده و به موجب آن شخص تاجر به پرداخت مبلغ به  دیگران محکوم شده است.

    وجود این دادنامه ها یکی از مدارک متقن و مورد اعتمادی است که حکایت از مدیون بودن و بدهکاری شخص تاجر دارد و کاملا مورد اعتماد مراجع قضایی می باشد.

     

    4- وجود اجرائیه های ثبتی

    یکی از مواردی که در راستای اثبات وجود دین، می تواند مفید باشد صدور اوراق اجرائیه از ادارات ثبت اسناد و دفاتر اسناد رسمی می باشد.

    با این توضیح که قانونگذار نسبت به برخی از اسناد ومطالبات، عنایت ویژه ای داشته و آن ها  را در ردیف اسناد لازم الاجرا قرار داده است.

    بعنوان مثال سند نکاحیه (مهریه) یکی از این موارد می باشد. به نحوی که زوجه اگر قصد مطالبه مهریه اش را داشته باشد براحتی می تواند به دفترخانه تنظیم کننده مهریه مراجعه نماید. و تقاضای خود را مبنی بر صدور اجرائیه تقدیم نماید.

    دفترخانه مزبورنیز بلافاصله برگ اجرائیه صادر و آنرا به زوج ابلاغ می نماید.

     

    مثال دیگر: چکهای صیادی نیز از همین قبیل می باشد.

    چرا که دارنده چک در صورتی که چک توسط بانک برگشت شود، قادر خواهد بود که آنرا هم از طریق اجرائیه قضایی و هم اجرائیه ثبتی مطالبه نماید.

    بنابراین صدور این گونه اجرائیه ها نیز حکایت از دین و بدهکاری شخص تاجر دارد و می تواند بعنوان ادله اثبات مورد استفاده قرار گیرد.

     

    5- پرینت بانکی

    ارائه پرینت بانکی که نشان دهنده تراکنش های فیمابین حساب خواهان و حساب طرف مقابل می باشد نیز می تواند در این گونه موارد مفید واقع شود. ضمن اینکه این پرینت در زمان بررسی کارشناسان نیز یکی ازادله قابل قبول تلقی میگردد.

     

    6- فاکتور خرید و فروش

    دراکثر موارد شخصی که قصد خرید کالایی را دارد، این کار توسط صدور فاکتور انجام می شود و معمولا درعرف مبادلاتی بازار، برای هر گونه خرید و فروش، قرارداد منعقد نمی شود.

    معمولا شهروندان صرفا در خرید و فروش های بسیار مهمشان، قرارداد منعقد می نمایند.  

    بنابراین صدور فاکتورهای متعدد توسط شخص، حکایت از آن دارد که نامبرده در زمینه معاملات و خرید و فروش فعالیت داشته و اثبات کننده تاجر بودن وی می باشد.

     

    دادخواست اعتراض به حکم ورشکستگی چگونه تنظیم می شود؟

    در پاره ای از موارد امکان دارد که دادخواست ورشکستگی که تاجر برای اعلام ورشکستگی خود تقدیم نموده، با شکست مواجه شود و نامبرده موفق به گرفتن رای نشود.

    و نیز امکان دارد که دادخواستی که هر یک از طلبکاران برای اثبات ورشکستگی شخص تاجر به دادگاه تقدیم نموده، منتهی به رد یا ابطال شود و حکم ورشکستگی صادر نشود.

    همچنین ممکن است که برخی از طلبکاران نسبت به حکم ورشکستگی که شخص تاجر برای خود گرفته است، اعتراض داشته باشند. (نمونه دادخواست ورشکستگی)

    در همه این موارد شخص معترض مکلف است که دادخواستی را جهت اعتراض به حکم ورشکستگی به دادگاه تقدیم نماید.

    برای دانستن شرایط این اعتراض به مقاله ای که تحت عنوان «اعتراض به حکم ورشکستگی» منتشر نموده ام مراجعه کنید.

     

    وکیل دادخواست ورشکستگی

     

    دادگاه صلاحیتدار برای رسیدگی به دادخواست ورشکستگی کجاست؟

    قبلا به طور مفصل گفته شد که هر دادگاهی صلاحیت رسیدگی به هر پرونده ای را ندارد.

    و دادگاه بر اساس صلاحیت محلی و صلاحیت ذاتی که برای آنها تعریف شده، اقدام به رسیدگی می کنند.

    در خصوص دادگاه صلاحیتدار برای ورشکستگی نیز مقاله ای تحت همین عنوان در سایت منتشر شده که می توانید به آن مراجعه نمائید.

    به طور خلاصه باید گفت که بر اساس ماده 21 قانون آئین دادرسی مدنی، دعوی ورشکستگی باید در دادگاه محل اقامت تاجر رسیدگی شود.

     

    آیا خود اشخاص می توانند دادخواست ورشکستگی را بنویسند؟

    متاسفانه در بسیاری از موارد دیده شده است که افراد در زمان نیاز به دادخواست، به جای اینکه تنظیم دادخواست را به یک وکیل حرفه ای  محول نمایند، با مراجعه به اینترنت و فضای مجازی، به دنبال پیدا کردن نمونه دادخواست ورشکستگی آماده می باشند.

    در اشتباه بودن و خطا بودن این اقدام هیچ شکی وجود ندارد. باید گفت که هر پرونده، دارای شرایط و جزئیات مخصوص به خود می باشد. و هر دعوی، ادله مخصوص به خود را می طلبد که در زمان تنظیم و نگارش دادخواست، باید کلیه این آیتم ها مدنظر قرار گیرد. 

     


    جهت آشنایی با وکیل ملکی اصفهان، اینجا کلیک کنید.


    در واقع 

    متن نمونه دادخواست ورشکستگی که در فضای مجازی وجود دارد، نه تنها بسیار مختصر و غیر مفید و  ناقص می باشد

    بلکه حتی نمی تواند  گویای قسمت کمی از واقعیت آن پرونده بوده و در صورت استفاده از آن، مصائب و مشکلات فراوانی را برای شخص ایجاد خواهد کرد.

    در پاره ای از موارد استفاده از این نمونه دادخواست ورشکستگی، منتهی به رد یا ابطال دادخواست ورشکستگی می شود و در برخی دیگر از موارد، وضعیت از این هم وخیم تر خواهد شد و ممکن است که در اثر تنظیم غیر صحیح دادخواست، حق مسلم شما برای همیشه از دست برود.

    استفاده از نمونه دادخواست ورشکستگی نیز از همین قاعده تبعیت می کند.  و چنانچه این دادخواست توسط وکیل خوب ورشکستگی تنظیم نشود، آثار نامطلوبی را برای شما به بار خواهد آورد.

    بنابراین توصیه وکیل ورشکستگی  این است که همانطور  که در زمان بیمار شدن، از تجویز خودسرانه دارو امتناع کرده و به یک پزشک متخصص مراجعه نموده و سلامت روح و روان خود را در اولویت قرار می دهید، در زمان نیاز به خدمات حقوقی نیز باید همین شیوه را در پیش بگیرید. (وکیل خانواده اصفهان)

     

    در پایان با عنایت به حساسیت بسیار ویژه ای که در پرونده های مربوطه نسبت به دادخواست ورشکستگی وجود دارد، لذا برای دریافت هر گونه مشاوره حضوری و نیز  مشاوره تلفنی در خصوص نحوه تنظیم دادخواست ورشکستگی، و تاریخ توقف تاجر ورشکسته با وکلای دفتر حقوقی علیرضا نوری  در  ارتباط  باشید. ضمنا می توانید از طریق آیدی alireza.nori.lawyer@ و یا هشتگ #با_ما_وکیل_خود_باشید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

     

    وکیل-متخصص-ورشکستگی

     

    _____

    نظرات مشتریان

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

    تماس با ما

    آخرین مقالات

    درباره ما

    دفتر وکالت علی رضا نوری با اتکا بر عنایات خداوند منان و با تمرکز بر اصولی همچون صداقت، حاکمیت قانون و اخلاق، آگاهی بخشی و امانتداری، در سال 90 در اصفهان شروع به کار نمود.

    وکلا این دفتر به منظور ارائه خدمات مطلوب تر و بهتر و با توجه به نیازهای موکلین خود، و اعتقاد به دفاع از حقیقت و پاسداری از حقوق موکلین  اقدام به قبول وکالت و ارائه خدمات مینمایند.

    تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به وکیل ورشکستگی می باشد.​

    enemad-logo